About Me

Mijn foto
Mijn naam is Wendy Schoonhoven, ik ben getrouwd en samen hebben wij 2 zoons. Ik zal hier regelmatig mijn zelfgemaakte creaties laten zien. Bedankt dat je even kwam kijken, xxx Wendy.

maandag 6 juni 2011

Een kleine tutorial

Ik heb het al eens eerder gedaan (zie deze blogpost) maar met de materialen die er tegenwoordig op de scrapmarkt zijn, krijg je een veel mooier resultaat. Dus heb ik een nieuwe tutorial gemaakt...

Dus...wil je je eigen shimmerbrads maken? Dan heb je het volgende nodig:
- splitpennen (bij de meeste boekhandels of Hema's wel te krijgen)
- paperpennen of perlenpennen
- glitterpoeder of stickles
- een bakje voor glitterpoeder
- een pincet (sorry, vergeten op de foto te zetten!)
- piepschuimen blokWerkwijze:
Neem met een pincet (dat vind ik zelf wat makkelijker werken) een splitpen en bestrijk die met de gewenste kleur rechtstreeks uit de Perlen- of paperpen. Steek de splitpen daarna in het blok om te drogen. Tenzij je het glitterpoeder wilt gebruiken. Doop de nog natte (!) splitpen dan EERST in de glitters en steek hem daarna in het blok. Doe dit met alle splitpennen die je wilt "kleuren". De splitpennen die je met stickels wilt bewerken, laat je eerst drogen met alleen de verf van de paper- of perlenpen.Ik had het geluk dat de zon scheen toen ik deze tutorial maakte dus heb het hele zaakje buiten op de tuintafel gezet. Het was zo droog haha...Nu bewerk je de splitpennen die je niet in de glitterpoeder hebt gedoopt, met stickles en laat ze dan weer drogen.
Zo zien de splitpennen eruit na het drogen. De moeite waard toch?En hier dan het resultaat wanneer je ze gebruikt als center in witte bloemen. Een paar van de witte bloemen (ook verkrijgbaar bij Love Scrapping and More) zijn geverfd met Fleur verf. Die verf heeft prachtige kleuren en geeft een mooi resultaat.

Hopelijk hebben jullie hier iets aan. Zoals ik al eerder meldde, het is niet de eerste keer dat ik dit laat zien, maar met deze materialen werkt het veel fijner en krijg je een veel mooier resultaat. Veel plezier met het maken van je eigen shimmerbrads!

Liefs,

5 opmerkingen:

Ria zei

dat ziet er super uit Wendy,
toevallig had ik laatst van Jan een doosje van die "oude"splitpennen gekregen.
kan er nu mijn eigen kleurtje aan geven.

bedankt voor het delen met ons !!

groetjes Ria S.

erna zei

Helemaal geweldig dit ga ik zekers gebruiken thanks

Sylvia zei

Erg leuk, Wendy! Bedankt voor het delen!!

marjon zei

wat leuk gedaan, bedankt voor het laten zien!

Anil Rajanala zei

I really like your blog.. very nice colors & theme. Did you make this website yourself or did you hire someone to do it for you? Plz answer back as I’m looking to create my own blog and would like to know where u got this from. cheers

Web hosting